BikeBoard, οι νικητές του 5ου σταδίου!!

Εκτύπωση

 

day5 57

Διατηρούν το προβάδισμα στη συνολική κατάταξη οι Pedal Force One!

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στάδια του Bike Odyssey πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη διαδρομή που εκκίνησε και τερμάτισε στο γραφικό χωρίο του Κρικέλλου. Το σημερινό στάδιο αποτελούσε τη μικρότερη απόσταση που είχαν να διανύσουν οι αθλητές, και πιο συγκεκριμένα σχεδόν το ένα τρίτο του μέσου όρου των διαδρομών των υπόλοιπων σταδίων της διοργάνωσης. Η φύση του σταδίου επομένως βοηθούσε τις ομάδες που ήταν πιο δυνατές στις μικρές αποστάσεις, κάτι που φάνηκε και στην εξέλιξη του αγώνα.

Δύο ήταν οι ομάδες που διεκδικούσαν την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα, και δεν ήταν άλλες από τους Mossoczy και Maciejowski (BikeBoard) και  Παπανικολάου και Καλογερόπουλος (Pedal Force One). Η νίκη τελικά κατέληξε στην ομάδα BikeBoard, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια για τρίτο συνεχόμενο στάδιο, έχοντας το πάνω χέρι στο άτυπο ντέρμπι για τις νίκες με τους Pedal Force One, όντας ωστόσο ακόμα πίσω σε αυτό που έχει εν τέλει σημασία, τη συνολική κατάταξη, στην οποία η Ελληνική ομάδα εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα.

Πολύ κοντά σε αυτές τις ομάδες βρισκόταν η ομάδα Best Men των Τσουλουχά και Σωτηρίου (Best Men), η οποία και κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση.

Πιο αναλυτικά, με την εκκίνηση του αγώνα ξεχώρισαν στις πρώτες θέσεις οι BikeBoard και οι Pedal Force One. Οι δύο αυτές ομάδες κινούνταν δυναμικά χωρίς να μπορούν να πάρουν απόσταση η μία από την άλλη , με τους Πολωνούς να διατηρούν ένα τυπικό προβάδισμα. Λίγο πριν τα μέσα της διαδρομής ανέβηκαν οι Τσουλουχάς και Σωτηρίου(Best Men) οι οποίοι κατάφεραν και έφτασαν τους πρωτοπόρους, σχηματίζοντας ένα group τριών ομάδων που πάλευαν για την πρώτη θέση.

Με την έλευση της πρώτης ανηφόρας οι Best Men δεν κατάφεραν να διατηρηθούν στο πρώτο group, μένοντας πιο πίσω και αφήνοντας την υπόθεση νίκη στις πρώτες δύο ομάδες.

Λίγο μετά τα μέσα της διαδρομής οι Παπανικολάου και Καλογερόπουλος (Pedal Force One) ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους προσπαθώντας να προσπεράσουν τους Mossoczy και Maciejowski (BikeBoard) και να ανέβουν στην πρώτη θέση. Η ατυχία όμως τους χτύπησε και πάλι την πόρτα, καθώς μία βλάβη τους ανάγκασε να σταματήσουν προσωρινά και να χάσουν έστω και προσωρινά ακόμα και την τρίτη θέση από τους Τσουλουχά και Σωτηρίου(Best Men).

Κάνοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, οι Pedal Force One ανέβασαν ρυθμούς, και όχι μόνο προσπέρασαν τους Best Men, αλλά έφτασαν και πολύ κοντά τους BikeBoard κυνηγώντας με αξιώσεις την πρωτιά. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίστηκε μία τριάδα ομάδων πολύ κοντά η μία από την άλλη, η οποία έδινε στα τελευταία μέτρα μία δυνατή μάχη για την πρώτη θέση.

Τελικά, πρώτοι πέρασαν τη γραμμή τερματισμού οι Mossoczy και Maciejowski (BikeBoard), παίρνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, και σε απόσταση μόλις ενός λεπτού από τους δεύτερους Pedal Force One, και δύο από τους τρίτους Τσουλουχά και Σωτηρίου(Best Men).

Μετά και το σημερινό αγώνα , οι Πολωνοί ξεπέρασαν σε νίκες τους βασικούς ανταγωνιστές τους (Pedal Force One) για την πρωτιά του αγώνα, καθώς μετρούν τρεις νίκες έναντι των δύο των Παπανικολάου και Καλογερόπουλου, καταφέρνοντας την ίδια στιγμή  να ροκανίσουν τη διαφορά. Από την άλλη μεριά, οι Παπανικολάου και Καλογερόπουλος (Pedal Force One) δεν άφησαν τους Πολωνούς να μειώσουν κατά πολύ τη διαφορά στη συνολική κατάταξη, ενώ στην περίπτωση που δεν ήταν άτυχοι, ίσως κατάφερναν να πάρουν και η νίκη και να γιγαντώσουν τη διαφορά από τους κυνηγούς τους στη συνολική βαθμολογία.

day5 56

Το Bike Odyssey 2018 μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, και ο κάτοχος της μπλε φανέλας θα κριθεί στους τρεις εναπομείναντες αγώνες.

Παράλληλα, αναμένουμε και την εκκίνηση του βόρειου τριήμερου αγώνα, η έναρξη του οποίου θα δοθεί αύριο στο Κρίκελλο. Τρείς μέρες λοιπόν απομένουν για την ολοκλήρωση του Bike Odyssey 2018, από τις οποίες δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ενδιαφέροντες  αγώνες  και δυνατές συγκινήσεις.

Μείνετε συντονισμένοι!

Παρακάτω παρατίθεται πίνακας με τις πρώτες έξι ομάδες και η Γενική Κατάταξη μέχρι στιγμής:

8DAYS: Top 6

1

MOSSOCZY ZBIGNIEW                                                          MACIEJOWSKI PRZEMYSLAW

BIKEBOARD

1:26:22

2

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                  ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

PEDAL FORCE ONE

1:27:31

3

ΤΣΟΥΛΟΥΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

BEST MEN

1:28:59

4

JØRGENSEN LARS

LARSEN BJARNE

PINGEL MTB RACE & FUN, DK 

1:32:04

5

DAAN DE BACKER

ANDY STANDAERT

OUZO?AZO! 

1:32:52

6

DE BOCK WIM

LOOSE PIETER

EKOPAK WARRIORS 1 

1:34:01

8DAYS: Γενική Κατάταξη

1

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                  ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

PEDAL FORCE ONE

20:43:51

2

MOSSOCZY ZBIGNIEW                                                          MACIEJOWSKI PRZEMYSLAW

BIKEBOARD

20:55:37

3

ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

COLE SIMON

ANIMAL RIGHTS

22:08:05

4

JØRGENSEN LARS

LARSEN BJARNE

PINGEL MTB RACE & FUN, DK 

22:30:51

5

ΤΣΟΥΛΟΥΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

BEST MEN

22:43:26

6

DAAN DE BACKER

ANDY STANDAERT

OUZO?AZO! 

22:45:56

Για περισσότερες εξελίξεις αναμένετε νεότερα στην ιστοσελίδα μας.   

Για να δείτε τα αποτελέσματα σε ζωντανή αναμετάδοση επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση.